top of page

tors 29 feb.

|

Berggården

Första kvartalsfika 2024

Tema 29/2: Vägbelysning I Hållnäs . Kvartalsfika anordnas 4 gånger per år, och är ett tillfälle för medborgare och politiker/myndigheter att mötas informellt över en fika. Du får veta vad som händer i kommunens beslutsprocesser likväl som i bygdens föreningsliv, och kan dela med dig av tankar.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Första kvartalsfika 2024
Första kvartalsfika 2024

Tid och plats

29 feb. 2024 18:30

Berggården, Edsätravägen, 819 63 Hållnäs, Zweden

Om evenemanget

När: 29/2 kl 18:30

Plats: Bergården, Fargerviken

Tema: Vägbelysning i Hållnäs 

Vår första Kvartalsfika 2024

Kommunens nya plan för vägbelysning väcker många frågor bland lokalbefolkningen.  Den nya planen påverkar även vår vägbelysning i Hållnäs.  Eftersom vi märkte att temat är levande online var det ett utmärkt tillfälle att erbjuda människor möjligheten att prata med tjänstepersoner som är involverade, i en informell miljö.

Grundtanken är att det är medborgarna som sätter agendan för en kvartalsfika, med en öppen och konstruktiv inställning. 

Är du inte bekant med den nya belysningsplanen ännu?  Klicka sedan här

Det finns en Facebook-grupp dedikerad till detta ämne.  Du hittar dessa här

Vi vill se till att det finns tillräckligt med fika för alla besökare.  Därför är det viktigt att du anmäler dig när du kommer.  Du kan registrera dig via denna webbplats genom att klicka på OSA i den gröna raden. 

Vad är en kvartalsfika? 

Kvartalsfika anordnas 4 gånger per år, och är ett tillfälle för medborgare och politiker/myndigheter att mötas informellt över en fika. Du får veta vad som händer i kommunens beslutsprocesser likväl som i bygdens föreningsliv, och kan dela med dig av tankar och åsikter tillsammans med andra. 

Varför arrangerar vi kvartalsfika?

I korthet fungerar en kommun så att folkvalda politiker, som väljs var fjärde år, i kommunfullmäktige fattar beslut å medborgarnas vägnar. Beslut som tjänstepersoner sedan ansvarar för att genomföra. Förenklat innebär det alltså att den politiska organisationen bestämmer VAD och tjänstemannaorganisationen bestämmer HUR. (Läs mer om hur vår kommun fungerar under fliken “Kommun och politik” på www.tierp.se

Välkommen!

Datum för kommande kvartalsfikor under 2024: 13 april (i samband med vårt årsmöte), 10 sept och 21 nov.

Hållnäs Sockenråd sätter ett tema för varje träff och vi vill gärna få in förslag! Hör av dig till oss via mejl: info@hallnas.info

Dela detta evenemang

Evenemangsinfo: Events
bottom of page